埃德蒙顿华人社区-Edmonton China

返回列表 发新帖
楼主: kyna

[结伴] 有12月28日从香港到爱城的朋友吗?

老杨团队,追求完美;客户至上,服务到位!
原帖由 水清浅 于 2007-12-11 17:13 发表
. Q+ O' i+ `; ]% q# Y1.办理登机手续后,要遵循指示牌找到你的登机地方.那个地方非常远.
6 ~1 W+ H2 Q+ L8 |2 m' ?$ j4 X& w2.东西如果太多,在进香港海关时, 可以叫BUS上工作人员帮你,一般10元或者20元搞定.
8 K6 j; i: {' \8 e" r) B3. 到了温歌华之后, 一下飞机赶快去找你的行李,然后带上你的行李 ...

3 O" L% V$ J% m7 u4 {
呵呵,睇來廣州人都越來越多....
原帖由 Jefferylv 于 2007-12-12 16:02 发表 9 n* M, c/ F- T( Z, B
呵呵,睇來廣州人都越來越多....

# ^* z# y9 j4 i+ w2 |哈哈哈···咁咪好咯!
5 X8 }' s" J0 a0 C第日广州嘅可以一齐聚下,仲可以一齐翻广州,唔使怕坐飞机闷喇!

回复 楼主 的帖子

老杨团队 追求完美
快要出发了,好紧张哦!
原帖由 kyna 于:37 发表 8 L' T+ M. v, f) Q1 O% |
快要出发了,好紧张哦!

+ w6 l- _) q# Q9 U; p1 \% F) a- D  x' E% h" ~3 v
唔洗紧张啵. 放松D啦. 不过你来到呢个城市会好失望嘎, 成个乡下咁嘎, 有D心理准备啦
大型搬家
原帖由 宓山 于 2007-12-9 05:22 发表
0 b% ]8 Z0 \- P0 ]" P
* x* ~4 c: s" Z1 t7 Y' A! T 等你到咗,我就啱好可以够时间问你搭飞机成个流程啦,哈哈。希望你一去到就有得上网啦~~
9 y1 v/ L5 _: }, s5 G
其实,整个流程冇想象中咁复杂。: T6 u: K0 n5 \) O6 X8 c9 M
去到温哥华跟住人落机,过海关!不过我唔係咁清楚应该边行,我都排错咗,都係要问工作人员。你到时最好问下喇。
0 R3 J% [$ H3 F, O2 ~4 v2 n$ J过完海关就攞行李,攞完就放喺移民局出面,入去办手续就係喇。我寻日就好少人。
, S6 p. H0 p0 b! a; D+ R9 R跟住出嚟攞翻啲行李,去check in。跟住问人哋你喺边个闸口上机就得喇。
! e$ j$ R+ U% t9 T8 q5 s2 D# z我寻日本来时间好充足,就係我大懵漏咗件衫喺移民局出面,我check in咗又走唔翻出去,先搞到时间好似好急咁。2 }( L  h/ j8 l, C
放心喇,到处都有中文指示牌,到处都有人识中文。7 i5 f% i" F5 Z9 x
希望可以帮到你喇。

读UA吗?

老杨团队,追求完美;客户至上,服务到位!
读UA吗?
原帖由 kyna 于 2007-12-29 08:27 发表
: E% `8 D# k+ p6 S1 ]% l* Q
& L; K. {; m) n其实,整个流程冇想象中咁复杂。
% Q- b  }. x* [6 [3 a. G去到温哥华跟住人落机,过海关!不过我唔係咁清楚应该边行,我都排错咗,都係要问工作人员。你到时最好问下喇。' b, a9 g4 D, r- _* K
过完海关就攞行李,攞完就放喺移民局出面,入去办手续就係喇。我 ...
6 E3 ^; J: B+ W5 G! @
哈哈,顺利登陆~~依家准备训觉噜
原帖由 g59490155 于 2007-12-30 20:27 发表 , C4 S8 E9 u4 e8 t+ A
读UA吗?
$ D, q: N% U5 O+ _% f9 B; q
我是去UA啊,你呢
老柳教车